voetbalzone

Guardiola prijst Robben: ‘Hij is momenteel erg belangrijk voor ons’

Thijs Post30 nov 2013, 18:25
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2013, 18:25
Advertentie

Arjen Robben speelde zaterdag een waanzinnige eerste helft bij Bayern München. De Nederlander zwierf over het veld, eiste ballen op, was een plaag voor de defensie van Eintracht Braunschweig en maakte twee doelpunten. De wedstrijd zou uiteindelijk ook in 2-0 eindigen. Trainer Josep Guardiola prijst de Nederlander, die na de onderbreking nog het aluminium raakte.

/

“Het was een zwaar Champions League-duel met CSKA Moskou, ook al door de reis. Als je dan niet veel later alweer zo’n wedstrijd kan spelen, dan stemt dat zeer tevreden. Hij is momenteel erg belangrijk voor ons, ook door zijn doelpunten”, laat Guardiola optekenen in de Duitse media. Tegen CSKA Moskou scoorde Moskou ook al een doelpunt.

Bayern speelde tegen de hekkensluiter van de Bundesliga een sterke eerste helft, maar het tweede bedrijf was van een minder hoog niveau. “De eerste helft hebben we gedomineerd. Dat lukte na rust niet, al probeerden we het nog door Mario Mandzukic in te brengen. Al met al ben ik zeer tevreden met de prestatie”, aldus Guardiola.