voetbalzone

Guardiola terug in Camp Nou: ‘Geen wedstrijd tussen twee trainers’

Yanick Vos18 okt 2016, 15:38
Laatst bijgewerkt: 18 okt 2016, 15:38
Advertentie

Barcelona krijgt woensdagavond bezoek van het Manchester City van Josep Guardiola. De Spaanse oefenmeester van de Engelse topclub keert weer voor even terug in Camp Nou. Op de persconferentie op weg naar het duel van woensdag ging het dan ook lang over de trainer die grote successen beleefde met Barça.

/

“Het is moeilijk om ze te vergelijken”, zei Gerard Piqué over Guardiola en Luis Enrique, de huidige trainer van de Catalanen. “Hun eerste twee jaar bij Barça zijn vergelijkbaar, ze wonnen allebei de treble en twee LaLiga-titels. Luis Enrique kwam het jaar na Tata Martino, toen het team er doorheen zat. Pep kwam het jaar na Frank Rijkaard, ook toen zat de ploeg er doorheen. Die situaties waren vergelijkbaar. We zitten in een nieuwe gouden tijdperk met Barça en hopelijk kan dat zo blijven.”

Volgens Piqué is het huidige Manchester City eenzelfde soort ploeg als Barcelona. “Pep heeft de benadering van het voetbal daar veranderd. Hun stijl is vergelijkbaar met die van ons. Het is een andere ploeg dan onder Manuel Pellegrini. Ze zetten bijvoorbeeld op een andere manier druk, meer zoals wij dat doen. Pep begrijpt het spelletje zoals wij dat doen.”

Luis Enrique wil de nadruk niet teveel leggen op de strijd tussen de trainers. “Het is geen wedstrijd tussen twee trainers, het zijn de spelers die de wedstrijd beslissen, ook al zijn het de coaches die de beslissingen nemen. Ik heb veel mooie momenten met Pep samen meegemaakt. Nu zijn we allebei trainers op een hoog niveau. Het feit dat wij elkaar persoonlijk kennen betekent nu niets, we hebben elkaars trainingen bijvoorbeeld niet gezien. Dus wat dat betreft heeft geen van ons een voordeel.”

Bezig met laden …