voetbalzone

Guardiola: 'Twaalf van de vijftien hoofdprijzen winnen is geweldig'

Daniel Cabot Kerkdijk27 aug 2011, 00:30
Laatst bijgewerkt: 27 aug 2011, 00:30
Advertentie

In navolging van de Supercopa werd vrijdagavond ook de Europese Super Cup door Barcelona in de wacht gesleept. In Monaco moest Europa League-houder FC Porto het onderspit delven tegen de houder van de Champions League: 2-0. "In een wedstrijd als deze, met weinig voorbereiding in de benen, is het belangrijk om over een speler als Lionel Messi te beschikken", claimde Josep Guardiola.

/

Messi opende de score en stond in de slotfase aan de basis van de 2-0 van Cesc Fàbregas. "Hij kan een wedstrijd zomaar beslissen, maar vanavond (vrijdagavond, red.) heeft iedereen een goede wedstrijd gespeeld." Guardiola was duidelijk toen hem werd gevraagd of Barcelona dit seizoen wederom veel prijzen zou winnen. "Vergeet dat voorlopig maar. We hebben twee prijzen gewonnen, maar nu begint het pas. Aan het einde van het seizoen kunnen we pas vergelijken. Deze ploeg moet laten zien dat men de eerdere prestaties kan evenaren."

"Ik ben erg blij met de overwinning", vervolgde Guardiola. "Dit is altijd een speciaal toernooi, in een andere omgeving en we stonden tegenover een sterke tegenstander. Maar mijn spelers zijn uitmuntend, een unieke generatie. Ze willen altijd winnen en daarom hechten we veel waarde aan deze prijs. Op dit moment is het moeilijk om net zo'n goede wedstrijd te spelen als in de Champions League-finale."

"We winnen gemiddeld vier prijzen per jaar omdat we geluk hebben dat we over zulke geweldige voetballers beschikken", benadrukte Guardiola tot slot. "FC Porto heeft goed gespeeld en was een waardige tegenstander. Twaalf van de vijftien prijzen winnen in vier jaar tijd is geweldig. Ik had nooit gedacht dat het zo zou gaan en ik had helemaal niet gedacht dat we de Supercopa zouden winnen."

Bezig met laden …