voetbalzone

'Guardiola vroeg na afloop: 'Zware avond gehad?' Ik zei gewoon: 'Ja''

Tim Siekman23 jan 2019, 09:24
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2019, 09:24
Advertentie

Burton Albion wacht woensdagavond de return van de halve finale van de Carabao Cup tegen Manchester City. De club uit de League One verloor begin januari met 9-0 van de Engelse topclub. Doelman Bradley Collins, die wordt gehuurd van Chelsea, vertelt dat hij deze wedstrijd tegen the Citizens nooit zal vergeten.

“Guardiola vroeg na afloop: 'Zware avond gehad?' Ik zei gewoon: 'Ja.' Toen ging hij verder door te zeggen dat het een ongelooflijke prestatie van ons was dat we de halve finale hadden bereikt”, memoreert Collins in een interview met Goal. “Hij zei dat wij veel credits verdienden. Het was leuk om dat van hem te horen. Hij kon voor zichzelf van de doelpunten genieten, maar nee, hij maakte tijd voor ons vrij.”

“Fantastisch dat hij dat deed. Dat een manager van zo'n statuur ons respecteert. Ik dacht na het laatste fluitsignaal: wow. Ik had nog nooit tegen zo'n goede ploeg gespeeld. Ik heb ervan genoten, maar was ook moegestreden tegelijkertijd. Ik wilde ook graag zien dat ze hun beste spelers opstelden en dat hebben ze gelukkig gedaan.”

“We waren die avond bang dat we op geen enkele manier weerstand konden bieden. Je moet dan ook kijken naar de resultaten van Manchester City dit seizoen en hoe vaak ze wedstrijden hebben gewonnen met vijf doelpunten of meer. Ik weet zeker dat we het aantal tegendoelpunten kunnen verminderen als we weer tegenover elkaar staan.”

Bezig met laden …