voetbalzone

Guardiola waarschuwt: 'Als ik dat zie, heeft die speler een probleem'

Matthijs van Laar08 dec 2015, 21:15
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2015, 21:15
Advertentie

Bayern München weet zich al lang en breed verzekerd van de eerste plek in de groep en daarmee kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League. Toch eist Josep Guardiola van zijn speler dat zij zich woensdag volop inzetten in het uitduel bij Dinamo Zagreb. En zo niet, dan zwaait er wat, waarschuwde hij dinsdag tijdens de persconferentie.

voetbalzone

“Het is Champions League, geen oefenduel”, verklaarde de Spaanse coach van de Duitse grootmacht in de aanloop naar de confrontatie met de Kroaten, die in München met 5-0 klop kregen. “Ik verwacht het beste van mijn spelers. Als ik morgen merk dat er iemand is die niet geconcentreerd is, dan heeft hij een probleem. Maar ik ken mijn spelers inmiddels: dat zal niet het geval zijn.”

Guardiola zal het treffen met Dinamo aangrijpen om wat spelers rust te gunnen en bijvoorbeeld Franck Ribéry weer minuten te laten maken. De Fransman is eindelijk weer fit. “Hij zal spelen. Ik weet alleen nog niet of dat vanaf de start zal zijn, of in de tweede helft.” Zeker is in ieder geval dat Manuel Neuer niet in actie komt: de doelman mag het rustig aan doen en bleef in Duitsland achter.

Bezig met laden …