voetbalzone

Guardiola waarschuwt Real: ‘Hij is geen gemakkelijke onderhandelingspartner’

Chris Meijer29 okt 2018, 09:00
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2018, 09:00
Advertentie

Na de 5-1 nederlaag tegen Barcelona zit Julen Lopetegui op de schopstoel bij Real Madrid. Er wordt al volop gespeculeerd over zijn opvolging en de naam van Mauricio Pochettino wordt geregeld genoemd als de nieuwe trainer van de Koninklijke. Josep Guardiola denkt dat het voor Real Madrid lastig is om zijn collega bij Tottenham Hotspur weg te lokken.

“Ik denk dat hij een topcoach is, hij werkt al jaren op het hoogste niveau. Hij heeft fantastisch werk geleverd bij Espanyol, Southampton en vooral Tottenham. Ik heb heel veel respect voor wat hij bereikt heeft in zijn carrière en hij is zonder twijfel al een grote naam”, tekent de London Evening Standard op uit de mond van Guardiola. Zijn Manchester City neemt het maandagavond op tegen het Tottenham van Pochettino.

“Zijn naam is al geregeld in verband gebracht met Real Madrid. Hij zal zelf antwoord moeten geven op vragen daarover. Maar ik denk dat Daniel Levy (voorzitter van Tottenham, red.) geen gemakkelijke onderhandelingspartner is”, besluit de Spaanse oefenmeester. Real Madrid kent een zeer tegenvallende seizoensstart en verschillende media in Spanje melden dat het ontslag van Lopetegui maandag bekend gemaakt wordt.

Pochettino is niet de enige die genoemd wordt als eventuele opvolger van Lopetegui. Ook José Mourinho en Antonio Conte werden in verband gebracht met Real Madrid. De Italiaan zou daarbij de beste papieren hebben om de nieuwe trainer van de Koninklijke te worden. Conte zit na zijn vertrek bij Chelsea zonder baan en zou direct kunnen beginnen in de Spaanse hoofdstad.

Bezig met laden …