voetbalzone

Guardiola: 'Wat Borussia Dortmund is gebeurd, kan ons ook gebeuren'

Bart Kruyt16 jan 2015, 14:18
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2015, 14:18
Advertentie

De stad München kan nu alvast voorbereidingen treffen voor het kampioensfeest van Bayern, zo lijkt het. De ploeg van Josep Guardiola is in de Bundesliga heer en meester en staat al elf punten voor op VfL Wolfsburg, de nummer twee van de ranglijst. "Op de trainingen is het vaak moeilijker om te winnen dan in de Bundesliga", zei Thomas Müller dan ook in gesprek met Die Welt.

voetbalzone

Daar is Guardiola, voorzichtig als altijd, het (uiteraard) niet mee eens. "Wedstrijden in de Bundesliga zijn altijd moeilijker dan trainingspartijtjes", zei de oefenmeester. "Ik ben hier om de kwaliteit van onze spelers en ons team beter te maken. We halen al een hoog niveau, maar het kan nog beter."

Volgens Guardiola zit Bayern niet in de positie dat het zichzelf mag overschatten. "Wat Borussia Dortmund is gebeurd, kan ons ook gebeuren", meende de Spanjaard, doelend op de degradatiestrijd van Borussia, dat vorig jaar nog als tweede eindigde in de Bundesliga. "In voetbal kan je niet relaxen. Er kan altijd van alles gebeuren."

Bezig met laden …