voetbalzone

Guardiola wekt onbegrip: ‘Het is moeilijk dit te snappen, je hebt hier alles’

Peter Nusselder07 jan 2016, 14:21
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2016, 14:21
Advertentie

Voor de jaarwisseling maakte Josep Guardiola bekend dat hij bezig is aan zijn derde en laatste seizoen bij Bayern München, vervolgens bevestigde wat al min of meer een publiek geheim was; de trainer aast op een club uit de Premier League. Dat leidt tot onbegrip bij Phillipp Lahm.

voetbalzone

De 32-jarige aanvoerder van Bayern speelde in de begindagen van zijn carrière twee seizoenen op huurbasis voor VfB Stuttgart, maar kwam verder nooit voor een andere club dan der Rekordmeister uit. De vleugelverdediger, die sinds de komst van Guardiola ook regelmatig als controlerende middenvelder wordt ingezet, snapt dan ook niet dat zijn coach het na drie jaar voor gezien houdt in München.

“Je hebt alles bij Bayern”, geeft Lahm aan in gesprek met Kicker. “We zullen de beslissing van Guardiola om te vertrekken moeten accepteren en respecteren. Maar voor mij is het moeilijk om dit te begrijpen, ook omdat ik eigenlijk nooit echt weg ben geweest bij de club.” Collega-verdediger Jérôme Boateng legt zich iets makkelijker neer bij de keuze van Guardiola: “Hij is nu eenmaal klaar voor Engeland, het is niet anders.”

Bezig met laden …