voetbalzone

'Guardiola wil oogappel van veertig miljoen euro per se meenemen'

Daniel Cabot Kerkdijk25 dec 2015, 06:35
Laatst bijgewerkt: 25 dec 2015, 06:35
Advertentie

Het heeft er alle schijn van dat Josep Guardiola komend seizoen in de Premier League werkzaam is. Manchester City lijkt de meest voor de hand liggende bestemming van de bij Bayern München vertrekkende oefenmeester, maar ook Manchester United mag nog niet worden uitgevlakt. Raphael Honigstein, een gerenommeerde expert op Duits voetbalgebied, verwacht dat Guardiola een speler van Bayern zal willen meenemen.

voetbalzone

Honigstein sloot donderdag bij BT Sport niet uit dat Thiago Alcántara volgend jaar zomer het doelwit zal zijn van de toekomstige werkgever van Guardiola. Daarmee bevestigde de voetbalexpert de geruchten die al enkele dagen de ronde doen. De oefenmeester is zeer gecharmeerd van de kwaliteiten van de middenvelder, ook al was de in Italië geboren Braziliaanse Spanjaard de afgelopen jaren het slachtoffer van divers blessureleed. Thiago speelde slechts 58 officiële duels voor Bayern.

Thiago zette afgelopen zomer zijn handtekening onder een nieuw contract met Bayern, tot medio 2019. In de contractuele overeenkomst staat een transferclausule van veertig miljoen euro, maar het valt niet uit te sluiten dat de middenvelder eventueel voor een lager bedrag mag vertrekken. Bayern nam Thiago in de zomer van 2013 voor 25 miljoen euro over en zodoende werden speler en trainer weer herenigd.

“Het is enorme onzin, het is helemaal nergens op gebaseerd. Het slaat echt helemaal nergens op, waarom zou ik Guardiola volgen? Ik heb verlengd bij Bayern München omdat ik gelukkig ben”, benadrukte Thiago afgelopen week nog tegen BILD. “Ik ben niet afhankelijk van wat Pep doet, het is simpelweg niet waar. Guardiola is een fantastische trainer, maar ik kies niet per definitie dezelfde route. Ik blijf in München, wat Pep ook gaat doen."

Bezig met laden …