voetbalzone

'Guardiola wilde Lahm op middenveld houden en baalde van transfers Bayern'

Bart Kruyt25 dec 2015, 21:59
Laatst bijgewerkt: 25 dec 2015, 21:59
Advertentie

Josep Guardiola heeft besloten om zijn aflopende contract bij Bayern München niet te verlengen, omdat hij op zoek is naar een andere uitdaging. Er gaan echter geruchten dat er andere redenen zijn voor het einde van de samenwerking: zo maakte Guardiola al ruzie met de medische staf en nu wordt beweerd dat hij het niet eens was met de transfers van zijn werkgever.

BILD claimt dat Guardiola Philipp Lahm op het middenveld wilde houden en dat hij daarom een concurrent voor Rafinha wilde aantrekken in de zomer. De coach zou hebben gedacht aan Matteo Darmian van Torino en Danilo van FC Porto, maar Bayern kocht Arturo Vidal van Juventus. Hierdoor speelt Lahm dit seizoen weer regelmatig in de verdediging.

Guardiola was volgens de berichtgeving ook al niet blij met het vertrek van Toni Kroos naar Real Madrid en zat dus niet op één lijn met Matthias Sammer, de technisch directeur van Bayern. Darmian en Danilo maakten overigens allebei een toptransfer: eerstgenoemde ging naar Manchester United, terwijl Danilo de overstap naar Real Madrid maakte.

Bezig met laden …