voetbalzone

‘Guardiola wordt niet gegarandeerd een succes bij Manchester City’

Erik van Dam02 feb 2016, 20:30
Laatst bijgewerkt: 02 feb 2016, 20:30
Advertentie

Manchester City bracht maandag het nieuws naar buiten dat het een nieuwe trainer heeft gestrikt; Josep Guardiola neemt het in de zomer over van Manuel Pellegrini. Onder Guardiola gaat City op jacht naar een lang gekoesterde prijs: de Champions League. Volgens Thierry Henry, die onder de Spaanse coach bij Barcelona speelde, zou dit zomaar eens kunnen gaan lukken, terwijl Luís Figo meer een slag om de arm houdt.

voetbalzone

“Als ze de Champions League dit jaar niet winnen, denk ik dat ze er de komende drie jaar heel dichtbij komen”, vertelt Henry aan Sky Sports. “Er is één ding waar je zeker van kan zijn: Guardiola zal willen domineren. Iedereen heeft het altijd over de hoeveelheid doelpunten die zijn teams maken, maar ze krijgen ook niet veel goals tegen en dat komt niet zo vaak ter sprake. Hij wil altijd aanvallen, de bal hebben en domineren, dus goed gedaan Manchester City!”

Guardiola won als coach van Barcelona al twee keer de Champions League en werd er drie keer kampioen van Spanje. In Duitsland voegde hij bij Bayern München nog eens onder andere twee landstitels aan zijn erelijst toe en ook dit jaar ligt hij weer op koers om de Bundesliga te winnen. Figo weet echter niet zeker of Pep ook gaat slagen in Engeland: “Ik weet het niet, ik hoop het wel. Hij is een vriend en hij is in het verleden erg succesvol geweest bij Barcelona en Bayern, dus ik denk het wel, maar je kan het nooit garanderen”, laat hij weten aan de BBC.

Bezig met laden …