voetbalzone

‘Guardiola zet naast Ajacied ook PSV’er op Engelse verlanglijst’

Erik van Dam08 mrt 2016, 06:00
Laatst bijgewerkt: 08 mrt 2016, 06:00
Advertentie
/

Josep Guardiola zou in Jetro Willems een interessante kandidaat zien voor het Manchester City van de komende jaren. Willems oogde de voorbije seizoenen veel lof met zijn spel, rushes en assists bij PSV en zijn optredens in het Nederlands elftal. Dit seizoen stond hij geruime tijd geblesseerd aan de kant, maar inmiddels behoort de linksback weer tot de vaste elf van trainer Phillip Cocu. Guardiola lijkt wel van hem gecharmeerd.

De Telegraaf linkt de 21-jarige Willems dinsdagochtend aan Manchester City, dat kosten noch moeite spaart om de hyperambitieuze doelstellingen te verwezenlijken. De ochtendkrant schrijft dat men in de Eastlands zoekt naar een nieuwe centrale middenvelder, een laatste man, een spits en een linksback. Willems zou in aanmerking komen om de linkerflank te gaan bestrijken en is daarmee de tweede speler uit de Eredivisie die wordt gelinkt aan Guardiola’s komende club.

/

De eerste was Riechedly Bazoer, die indrukwekkende vorderingen maakt bij Ajax en zich heeft opgewerkt tot een belangrijke pion van Frank de Boer op het middenveld. “Hij weet al maanden dat Manchester City hem hoog op de verlanglijst heeft staan, al is hij in de veronderstelling dat de Engelse topclub op dit moment nog te veel middenvelders in huis heeft. Het laatste informele contact is dan ook van enige tijd geleden”, legt de krant uit.

Mogelijk waren Bazoer en Willems maandag onderwerp van gesprek, toen Guardiola een ontmoeting had met Txiki Begiristain in Amsterdam. De Telegraaf geeft aan dat Begiristain rond 9.30 uur bij het Conservatoriumhotel arriveerde en dat circa twee uur later Guardiola ook aankwam. De twee spraken elkaar vermoedelijk over de transferplannen en andere strategieën van Manchester City voor het nieuwe seizoen.

Bezig met laden …