voetbalzone

Guardiola zet streep door plan Barcelona: ‘Hij speelt straks bij Bayern’

Erik van Dam05 aug 2014, 11:35
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2014, 11:35
Advertentie

Radio Marca bracht maandag naar buiten dat Jerome Boateng serieus kans zou maken op een transfer naar Barcelona. De Catalanen zijn al maanden bezig met het vinden van een nieuwe centrale verdediger, maar hebben maar weinig geluk gehad in hun zoektocht. De namen die het hoogst op de lijst stonden bleken allemaal niet te koop. Bayern laat Boateng echter ook niet gaan.

voetbalzone

De 25-jarige Duitser heeft nog een contract voor vier jaar en zou 39 miljoen euro moeten kosten. Boateng heeft als voordeel dat hij zowel in het centrum als op de rechterflank van de defensie uit de voeten kan en Luis Enrique zou hem daarom graag willen hebben. Josep Guardiola wil echter geen medewerking verlenen aan het plan van zijn oude club: hij is vastberaden Boateng in de Allianz Arena te houden.

“Volgens onze planning voegt Jerome zich woensdag bij ons in de Verenigde Staten. Het is de bedoeling dat hij komend seizoen gewoon voor Bayern speelt”, verzekert de trainer. “Hij maakt voor honderd procent deel uit van mijn plannen voor het nieuwe seizoen.” Bayern bereidt zich voor op een fraai affiche: het speelt woensdagavond (plaatselijke tijd) een vriendschappelijke wedstrijd tegen een All Star Team uit de Major League Soccer.

Bezig met laden …