voetbalzone

Gudde: 'Gegarandeerd 2,1 miljoen euro bij uitschakelen van Kiev'

Bart Kruyt07 aug 2012, 19:45
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2012, 19:45
Advertentie

Feyenoord speelt dinsdagavond tegen Dynamo Kiev niet alleen voor sportief, maar ook voor financieel succes. Mochten de Rotterdammers erin slagen om in eigen huis te winnen van de topclub uit Oekraïne en de laatste voorronde van de Champions League te bereiken, dan wordt de clubkas gevuld met gegarandeerd 2,1 miljoen euro. Dat zegt algemeen directeur Eric Gudde.

/

Wanneer Feyenoord Dynamo uitschakelt, dan is het zeker van Europees voetbal: lukt het niet om de groepsfase van de Champions League te halen, dan gaat de club in ieder geval verder in de Europa League. "Mochten we ook de poulefase bereiken dan ontvang je ruim zeven miljoen euro aan startgeld. Als je dan gaat spelen verdien je acht ton bij een overwinning en vier ton bij een gelijkspel", rekent Gudde voor in gesprek met RTV Rijnmond.

Mocht het hoofdtoernooi van het miljoenenbal bereikt worden door Feyenoord, dan zal het geld niet direct worden geïnvesteerd in nieuwe spelers. "Je weet pas op 28 augustus of je door bent", aldus Gudde. "Ik hoef niet uit te leggen dat je in die periode drie keer de hoofdprijs moet betalen voor een speler. Dat is ook niet het beleid van Feyenoord."

Bezig met laden …