voetbalzone

Gudelj kan nog voor Oranje kiezen: 'Als ze bellen ga ik daarover nadenken'

Bart Kruyt07 mrt 2014, 07:10
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2014, 07:10
Advertentie

Nemanja Gudelj kon gaan uitkomen voor het Bosnische elftal, dat aankomende zomer actief is op het WK in Brazilië. De middenvelder van AZ bedankte echter voor de belangstelling en maakte woensdagavond zijn interlanddebuut voor Servië, als invaller in de gewonnen uitwedstrijd bij Ierland. Gudelj sluit echter niet uit dat hij nog eens van 'voetbalnationaliteit' gaat wisselen.

voetbalzone

De 22-jarige krachtpatser zou ook voor het Nederlands elftal kunnen uitkomen. "De wedstrijd van Servië tegen Ierland was een vriendschappelijke, dus ik kan nog switchen", zegt Gudelj in het Algemeen Dagblad. Hij benadrukt echter dat er op het moment niets speelt: "Als ze bellen ga ik daarover nadenken. Nu niet."

Gudelj zegt wel dat Servië het land is waar hij het meest voor voelt. De kans op sportief succes is in het Nederlands elftal echter groter. "Een WK is ook een podium dat ik ooit wil halen. Maar zou ik daar met Bosnië staan, dan zou dat mij toch een heel ander gevoel geven", zegt Gudelj, die Bosnische ouders heeft, maar zich nooit international van dat land zou kunnen voelen.

Bezig met laden …