Guidolin begaat vergissing niet opnieuw: 'Di Natale speelt tegen AZ'

Erik van Dam14 mrt 2012, 16:54
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2012, 16:54

Udinese staat voor de lastige taak donderdagavond de kwartfinales van de Europa League te bereiken. De Italianen verloren vorige week in Alkmaar met 2-0 van AZ en moeten thuis vol aan de bak om zich alsnog bij de laatste acht te scharen. Trainer Francesco Guidolin nam in de heenwedstrijd het risico zonder Antonio Di Natale te spelen, maar doet dat nu niet weer.

/

De 34-jarige Di Natale, goed voor 75 doelpunten in de Serie A de afgelopen tweeënhalf jaar, werd rust gegund met het oog op de competitiewedstrijd tegen Novara. Pas tien minuten voor tijd bracht Guidolin zijn scherpschutter binnen de lijnen, bij een 1-0 achterstand. De aanvaller speelde echter te weinig klaar en later maakte AZ er zelfs nog 2-0 van. Tot overmaat van ramp verloor Udinese 's zondags ook nog eens de uitwedstrijd waarvoor Di Natale gespaard werd, met 1-0.

“We weten dat we een wedstrijd tegemoet gaan, waarin we ons zelf binnenstebuiten moeten keren”, spreekt Guidolin woensdag, een dag voor de wedstrijd in Udine. “We weten dat het moeilijk wordt, onze tegenstander heeft het voordeel. Maar we zijn er klaar voor alles in de strijd te gooien en de zaken om te draaien. We proberen het gewoon met alles wat we in huis hebben.” Op de vraag van een verslaggever van Corriere dello Sport of Di Natale nu wél van meet af aan meedoet tegen AZ, antwoordde Guidolin resoluut: “Ja.”