voetbalzone

Guingamp kan niet stunten tegen Bordeaux

25 jul 2009, 23:40
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2009, 23:40
Advertentie
Girondins Bordeaux heeft de Trophee des Champions, de Franse versie van de Supercup, met succes geprolongeerd. De landskampioen had zaterdagavond de nodige moeite met het bescheiden Guingamp, maar trok toch aan het langste eind: 2-0. Fernando Cavenaghi en Fernando waren de doelpuntenmakers.

Dat de score niet hoger uitviel lag vooral aan de strijdwijze van Guingamp, dat uitkomt in de Ligue 2 en vorig seizoen voor een enorme stunt zorgde door de Franse beker te winnen. De ploeg van Victor Zvunka besloot zich in Canada, waar het duel afgewerkt werd, vooral op te sluiten op de eigen speelhelft. Bordeaux had de bal veelal in het bezit, maar kon daar niet bijster veel mee doen.

In de eerste helft vielen er dan ook nauwelijks kansen te noteren. Bordeaux, met Marouane Chamakh ondanks zijn wens om te vertrekken in de punt aanval, kwam niet verder dan enkele ongevaarlijke schoten maar kwam bij de eerste serieuze mogelijkheid wel direct op voorsprong. Linksback Benoit Tremoulinas bekroonde een fraaie actie met een prima pass op Cavenaghi, die van dichtbij geen fout maakte.

Guingamp moest na deze treffer meer aan aanvallen denken om nog tot een positief resultaat te kunnen komen, maar de equipe had simpelweg te weinig kwaliteit in huis om het Bordeaux echt lastig te maken. De landskampioen bleef de bovenliggende partij en gooide het duel vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd in het slot. Nadat Gourcuff een vrije trap op de paal had gemikt was Fernando er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken.
Bezig met laden …