voetbalzone

Güiza: 'Hopelijk gaat gezegde driemaal is scheepsrecht op voor mij'

Daniel Cabot Kerkdijk05 mei 2010, 08:57
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2010, 08:57
Advertentie

Dani Güiza stond in zijn loopbaan tweemaal in een bekerfinale, maar nimmer wist de aanvaller de eindstrijd om een nationale beker ook daadwerkelijk te winnen. Als speler van Getafe verloor de Spanjaard de finale om de Copa del Rey van Sevilla en vorig jaar moest Fenerbahçe de Türkiye Kupasi aan Besiktas laten.

/

"Hopelijk gaat het gezegde driemaal is scheepsrecht op voor mij", vertelt Güiza woensdag aan de Spaanse sportkrant Marca. Fenerbahçe speelt woensdag de finale van de Turkse beker tegen Trabzonspor. "Ik wil de beker absoluut winnen. Toen ik bij Getafe speelde stond ik bij een 0-0 stand oog in oog met Andrés Palop. Aan die misser moet ik nog vaak terugdenken. Het was een dieptepunt."

"En vorig jaar was het jammer dat we beker aan Besiktas moesten laten." Güiza neemt echter geen genoegen met alleen de beker. "De landstitel moet ook worden gewonnen. En de Turkse Super Cup wonnen we al dit seizoen. We kunnen het seizoen succesvol afsluiten." De ploeg van Christoph Daum staat in de Süper Lig, met nog twee duels te gaan, één punt voor op nummer twee Bursaspor.

Bezig met laden …