voetbalzone

Gullit bezorgd: ‘Vlaar is de enige échte verdediger die we hebben’

Gijs Freriks14 apr 2014, 21:40
Laatst bijgewerkt: 14 apr 2014, 21:40
Advertentie

Het Nederlands elftal neemt het in de zomer op het WK op tegen Spanje, Chili en Australië en Ruud Gullit is er niet gerust op. De Europees kampioen van 1988 stelt dat de verdediging de achilleshiel van het elftal van bondscoach Louis van Gaal is.

voetbalzone

“Ron Vlaar is de enige échte verdediger die we hebben”, zegt Gullit in gesprek met Voetbal International. “Maar wie moet er naast hem staan? Ik kan niet kiezen. Voor het WK moet je maar gewoon voor degene gaan die het best in vorm is.” In het oefenduel met Frankrijk (2-0 verlies) stond Bruno Martins Indi met Vlaar in het centrum. Tegen Colombia (0-0) koos Van Gaal voor Joël Veltman en tegen Japan (2-2) kreeg Stefan de Vrij een kans.

Gullit twijfelt ook over de vleugelverdedigers. Hij kiest voor Gregory van der Wiel en Daley Blind, al zag hij in Jetro Willems de beste optie voor de linksbackpositie. De PSV’er blesseerde zich zondag tegen Feyenoord echter aan de knie en kan enkele maanden niet in actie komen. Gullit vindt Janmaat en Blind ‘niet snel genoeg’: “En dan heb je tegen Chili een groot probleem.”

Bezig met laden …