voetbalzone

Gullit biedt zich aan: ‘Als ze aan zouden kloppen, zou ik het overwegen’

Daniel Cabot Kerkdijk31 mrt 2016, 00:30
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2016, 00:30
Advertentie

Ruud Gullit is benieuwd of Aston Villa bij hem uitkomt in de zoektocht naar een nieuwe manager. De hekkensluiter van de Premier League nam dinsdagavond afscheid van Remi Garde, die nog geen half jaar in dienst was. De club uit Birmingham heeft een achterstand van twaalf punten op een veilige plek, met nog zeven speeldagen te gaan.

/

Gullit ziet in principe wel toekomst voor zichzelf op Villa Park. “Kijk, als ze aan zouden kloppen, zou ik het echt overwegen”, zo verzekert de oud-international, die in het verleden manager van Chelsea en Newcastle United was. “Ik zou er zeker over nadenken als ik de juiste mensen om mij heen kan verzamelen.” Steve Bruce (Hull City), Sean Dyche (Burnley) en Nigel Pearson (clubloos) zijn namen die volop worden genoemd.

Gullit, die ook bij Feyenoord en Los Angeles Galaxy werkzaam was, stond in 2011 voor het laatst voor een selectie, bij Terek Grozny. Als Villa niet aanklopt, zal Gullit niet bij de pakken neerzitten. “Er waren dingen die ik in mijn leven moest regelen. Ik ben gelukkig met mijn werkzaamheden als commentator voor BeInSport. Hier wordt goed voor me gezorgd. Waarom zou ik dat opgeven?”

Bezig met laden …