voetbalzone

Gullit: 'Ik sta open voor functie als bondscoach van Australië'

Daniel Cabot Kerkdijk31 mei 2010, 13:02
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2010, 13:02
Advertentie

Ruud Gullit staat positief tegenover een functie als bondscoach van Australië. De WK-deelnemer moet na de mondiale eindronde in Zuid-Afrika verder onder een nieuwe keuzeheer. Pim Verbeek liet onlangs weten dat hij na het WK aan de slag gaat bij de Marokkaanse bond. De Australische voetbalbond (FFA) staat open voor een nieuwe Nederlandse trainer.

/

"Natuurlijk zou ik er over nadenken", laat Gullit maandag weten. "Het is erg mooi hier. Ik houd van Australië, ik ben al eens in Sydney geweest. Wat ik leuk vind aan het land is dat iedereen heel sport minded is. Heel erg. Ze houden van sport. Natuurlijk is de temperatuur prettig, de omgeving ook. Misschien is dat de reden dat Nederlandse trainers het hier zo goed doen."

Verbeek was de opvolger van Guus Hiddink, die The Socceroos naar het WK van 2006 in Duitsland leidde. Op de conduitestaat van Gullit als trainer prijken Feyenoord, Newcastle United en Los Angeles Galaxy. Naast Gullit wordt ook generatiegenoot Frank Rijkaard genoemd als opvolger van Verbeek. De voormalig middenvelder is trainer van Galatasaray.

Bezig met laden …