voetbalzone

Gullit: ‘In Los Angeles praat niemand over voetbal’

Matthijs van Laar27 jan 2010, 11:15
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2010, 11:15
Advertentie

Ruud Gullit is in een televisie-interview met ESPN teruggekomen op zijn mislukte avontuur als coach bij Los Angeles Galaxy. Volgens de voormalig international zijn de Verenigde Staten nog niet rijp voor een grootschalige voetbalhype en is het er als coach lastig werken. “In LA praat niemand over voetbal”, vertelde de ex-speler van AC Milan.

/

“Televisiestations besteden nauwelijks aandacht aan de sport”, aldus Gullit. “Daardoor miste ik een stuk adrenaline. Je merkt het zelfs als het nationale elftal speelt. Een thuiswedstrijd van Team USA is geen thuiswedstrijd, ongelooflijk. Bepaalde mensen proberen de grote Amerikaanse sporten te beschermen, maar de opmars van het voetbal is niet te stuiten”

Om die reden ‘begrijpen’ de Amerikanen volgens Gullit maar weinig van het spel. Volgens hem is dat ook de reden waarom hij uiteindelijk weer is vertrokken bij Galaxy. “Ik moest mijn werkwijze aanpassen aan de regels van de MLS. Voor het salaris dat clubs hier doorgaans betalen, was ik normaal gesproken niet gekomen. De club moest sponsors vinden, maar wie kent Ruud Gullit in Amerika? De problemen begonnen eigenlijk al doordat niemand mijn salaris wilde betalen.”

Bezig met laden …