voetbalzone

Gündogan steekt ploeggenoot hart onder de riem: ‘Dat is alleen maar normaal’

Robin Bruggeman08 nov 2016, 09:20
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2016, 09:20
Advertentie

Manchester City betaalde afgelopen zomer zo’n vijftig miljoen euro voor Leroy Sané, maar het van Schalke 04 overgekomen supertalent moet nog duidelijk wennen aan zijn nieuwe omgeving. Tot nu toe verscheen hij pas vier keer in de basis en hij heeft moeite om aan de hoge verwachtingen te voldoen. Ploeggenoot Ilkay Gündogan denkt echter dat het wel goed gaat komen met Sané.

/

“Het is alleen maar normaal dat Leroy nog moet wennen aan zijn nieuwe club. Ik denk dat hij het karakter en de persoonlijkheid heeft om met deze situatie om te gaan”, vertelt de middenvelder in gesprek met Kicker. “Hij heeft veel vertrouwen in zichzelf en is zich bewust van zijn eigen kwaliteiten. Je kunt zien dat hij nog steeds een beetje verlegen is, maar hij is pas twintig jaar oud.”

“Ik zat in een soortgelijke situatie toen ik van 1. FC Nürnberg naar Borussia Dortmund ging, dus ik weet hoe hij zich voelt”, gaat Gündogan verder. “Hij doet zijn ding en dat zal hij hier bij Manchester City ook doen. Ik geef hem alle steun die hij nodig heeft.”

Bezig met laden …