voetbalzone

Gündogan vertrekt transfervrij bij Man City en maakt absolute toptransfer

Bart DHanis21 jun 2023, 18:36
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2023, 18:36
Advertentie

Ilkay Gündogan gaat zijn carrière voortzetten bij Barcelona, zo melden verschillende Spaanse media woensdagmiddag. De international van Duitsland wordt transfervrij overgenomen van Manchester City, waarmee hij onlangs nog de treble in de wacht sleepte. Gündogan tekent een contract tot medio 2025, met een optie voor een extra jaar in Catalonië.

Gündogan en Barcelona hadden maandag al een overeenkomst over een verbintenis bereikt, maar enkele plooien moesten nog worden gladgestreken en hij moest nog medisch worden gekeurd. De keuring werd woensdagochtend afgerond. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano zette Gündogan vlak na het vallen van de avond zijn handtekening onder een contract bij Barcelona.

City-manager Josep Guardiola zag zijn aanvoerder liever een nieuw contract tekenen bij de Engelse grootmacht. De succescoach van the Citizens heeft de club zelfs gevraagd om extra ver te gaan voor de voormalig middenvelder van onder meer Borussia Dortmund en VfL Bochum, maar het mocht niet baten. City en Gündogan werden het niet eens over de contractduur. De speler wilde zijn verbintenis met twee jaar verlengen, terwijl City hem maar een aanbod van één jaar deed.

Een vervanger voor Gündogan heeft de Engelse kampioen echter al gevonden. Eerder deze week rondde City de komst van Mateo Kovacic af. De Kroatische middenvelder komt voor 25 miljoen euro over van Chelsea. Barcelona-trainer Xavi heeft in ieder geval één van de twee aankopen waar hij het bestuur om heeft gevraagd. De Spaanse coach wil deze zomer ook nog een rechtsback naar het Spotify Camp Nou zien komen.

Bezig met laden …