voetbalzone

Gustavo kan Braziliaans aanklager verwachten na stoot in maag Liedson

Erik van Dam09 sep 2011, 10:04
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2011, 10:04
Advertentie

Corinthians deed donderdagavond goede zaken, door Flamengo met 2-1 te kloppen in de Série A. Met die overwinning is de club weer een stapje dichter bij de verovering van de landstitel gekomen. Na afloop ging het in de Braziliaanse media echter vooral om een incident tussen Gustavo en Liedson; eerstgenoemde stompte de spits buiten het zicht van de arbiter in de maag.

Eén camera registreerde hoe de verdediger van Flamengo op Liedson afliep en hem met links een vuist in de maag verkocht. De aanvaller schrok en stortte direct ter aarde, in de hoop dat Gustavo een gele of rode kaart zou krijgen. Aangezien het voorval aan de ogen van de scheidsrechter voorbijging, kon hij Gustavo echter niet bestraffen.

Na afloop sprak boosdoener Gustavo schande van het 'toneelspel' van Liedson. “Agressief? Nee. Je kunt hem niet aanraken of hij valt al”, sprak de verdediger. “Volgens mij probeert Liedson acteur te worden.” Het slachtoffer in kwestie erkende dat hij een stevige stoot te verwerken kreeg. “Maar ik antwoordde met twee doelpunten”, voegde de spits daar terecht aan toe. Op basis van televisiebeelden kan Gustavo wellicht nog een schorsing tegemoet zien.

Bekijk hier de klap van Gustavo aan Liedson:

Bezig met laden …