voetbalzone

‘Guus Hiddink heeft mij zeker geholpen, laat ik het zo uitdrukken’

Erik van Dam06 mrt 2014, 11:54
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2014, 11:54
Advertentie

Jetro Willems gaat er alles aan doen om Louis van Gaal ervan te overtuigen, hem mee te nemen naar het WK 2014. Vorige week vrijdag gaf de bondscoach aan dat hij niet veel smaken heeft aan de linkerkant van de verdediging en dat hij dat als een probleem ziet. “Als de jongens die voor deze positie in aanmerking komen zich niet verbeteren, speelt Daley Blind linksback”, waarschuwde de keuzeheer van Nederland.

voetbalzone

Willems las de woorden van de bondscoach en werd erdoor geprikkeld, zegt hij in het Eindhovens Dagblad. Hij wil dolgraag mee naar Brazilië en weet dat hij het in de resterende wedstrijden van PSV zal moeten laten zien. Twee jaar geleden mocht hij op de valreep mee naar het EK 2012 en nu wil hij alles op alles zetten om ook een wereldkampioenschap mee te maken.

“Wie denkt dat ik dat niet snap, heeft het helemaal mis”, aldus Willems. De linksback kreeg de voorbije weken te maken met kritiek en zou zich niet helemaal professioneel gedragen. Dat klopt echter niet, werpt hij tegen. Willems vindt dat veel mensen maar wat roepen en raadt aan navraag te doen bij de PSV-staf of die tevreden over hem is. De back geeft ook aan dat de komst van Guus Hiddink, die zich eens per week laat zien op De Herdgang, hem geholpen heeft.

“Guus Hiddink heeft mij zeker geholpen, laat ik het zo uitdrukken. Wat er precies is gezegd, laat ik in het midden”, aldus Willems. Hiddink werd recent toegevoegd aan de staf van de Eindhovenaren, al is hij niet dagelijks bezig met de trainers of spelers van PSV. Sinds hij erbij kwam, boekte de club vijf opeenvolgende overwinningen: op SC Cambuur, FC Twente, Heracles Almelo, NEC en Go Ahead Eagles. Zaterdag komt FC Utrecht op bezoek.

Bezig met laden …