voetbalzone

Gyan: ‘De gemiste penalty is een ervaring die ik wil vergeten’

Erik van Dam06 sep 2010, 17:20
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2010, 17:20
Advertentie

Hoewel hij een mooie transfer afdwong naar Sunderland, zal Asamoah Gyan de strafschop die hij tijdens de kwartfinalewedstrijd van het WK miste, nooit meer uit zijn hoofd zetten. In de slotminuut van de verlenging kreeg de aanvaller dé kans om Ghana naar de halve eindstrijd te schieten; hij miste echter, waarna Uruguay de strafschoppenserie met goed gevolg afsloot.

/

“In ieder interview komt hetzelfde onderwerp terug”, vertelt Gyan in gesprek met de website van wereldvoetbalbond FIFA. “Het is een ervaring die ik graag wil vergeten. Ik was er zo dichtbij. Voor de desbetreffende wedstrijd had ik bijna al mijn penalty's benut. Ik had het vertrouwen dat ik de bal er in zou schieten. Helaas lukte dat niet. Toen de bal de lat raakte, kreeg ik een raar gevoel van binnen”, kijkt Gyan (24) nog eens terug op 2 juli, de dag waarop hij de penalty miste. “Ik voelde dat ik een heleboel mensen in de steek liet. Maar zo zit voetbal in elkaar. Dit soort dingen gebeuren.”

Hoewel Ghana en heel Afrika treurden, was er voor Gyan zelf nog wel een positief punt na het WK. Sunderland brak haar transferrecord om de Ghanees over te nemen van Stade Rennes, de club waarvoor hij vorig seizoen dertien goals maakte. “Spelen in de Premier League is een droom voor veel spelers”, beseft Gyan. “Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging. Het wordt niet gemakkelijk, maar ik ga twee keer zo hard werken om ook hier mijn doelpunten mee te pikken. Ik wil zowel Ghana als mijn nieuwe club aan successen helpen.”

Bezig met laden …