voetbalzone

Gyan: ‘Ik ben niet verbaasd dat ik hier een ster ben, ik weet wat ik kan’

Peter Nusselder01 jul 2010, 16:50
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2010, 16:50
Advertentie

Topscorer Asamoah Gyan van Ghana is niet verbaasd over de prestaties van zijn ploeg en hemzelf. De Ghanezen zijn doorgedrongen tot de kwartfinale van het WK in Zuid-Afrika en staan daarin vrijdag tegenover Uruguay. Gyan heeft dit toernooi al drie keer gescoord en barst van het zelfvertrouwen. “Ik heb veel gescoord voor mijn club. Ik ben niet verbaasd, ik weet wat ik kan doen op het veld als ik helemaal fit ben.”

/

De aanvaller van Stade Rennes kwam afgelopen seizoen in de Franse Ligue 1 tot dertien competitietreffers. “Ik had al verwacht dat ik hier zou gaan scoren”, doelt Gyan op het toernooi om de wereldtitel, “omdat ik het voor mijn club zo goed gedaan heb en het vertrouwen er is. Ik ben niet verbaasd dat ik hier een ster ben, ik weet wat ik waard ben als ik voor honderd procent fit ben. Daar ben ik God dankbaar voor.”

Dat de spits van het Ghanees inmiddels in één adem genoemd wordt met de vedetten uit het internationale voetbal streelt hem. “Mensen vergelijken me met grote namen als Lionel Messi en ik ben erg blij om dat te horen”, vertelt Gyan aan de internationale media. “Zij zijn de beste aanvallers ter wereld.” Ghana vreest Uruguay niet, vertelt de topscorer. “We zijn klaar om tegen iedereen te spelen.”

Bezig met laden …