voetbalzone

Gyan: 'Ik heb de handsbal Suárez vergeven: ik had hetzelfde gedaan'

Bart Kruyt10 sep 2010, 22:58
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2010, 22:58
Advertentie

Het was misschien wel het meest dramatische moment van het WK in Zuid-Afrika. In het kwartfinaleduel tussen Ghana en Uruguay slaat Luis Suárez in de laatste seconde van de verlenging met zijn hand een bal uit het doel, waarna Ghana-spits Asamoah Gyan de toegekende penalty mist. Gyan verwijt de Ajacied echter niets: “Ik zou hetzelfde gedaan hebben.”

/

“Ik heb het hem vergeven, het is onderdeel van het spel”, vervolgt Gyan in de Engelse media zijn betoog. “In de laatste minuut, als je er uit kan vliegen; hij heeft zichzelf een held gemaakt in zijn eigen land. Het was bedrog, maar ik had hetzelfde gedaan. Misschien doe ik dat nog wel eens voor Sunderland. Voor zijn land is hij van grote waarde geweest.”

“Hij is een held dankzij cheating”, zegt de recordaankoop van Sunderland berustend. “De scheidsrechter heeft opgetreden en ik denk dat ik goed gespeeld heb voor mijn land. En van de tien penalty’s maak ik er negen, maar dat is het leven.” Na de gemiste strafschop van Gyan volgde een penaltyreeks, waarin hij overigens wel tot scoren wist te komen, die werd gewonnen door Uruguay. De ploeg van Suárez werd daarna in de halve finale uitgeschakeld door Nederland.

Bezig met laden …