voetbalzone

Gyan wil ondanks WK-trauma strafschoppen blijven nemen

Bart Kruyt09 sep 2010, 13:34
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2010, 13:34
Advertentie

Asamoah Gyan was afgelopen zomer de schlemiel van het WK. De aanvaller van Ghana kreeg in de verlenging tegen Uruguay de kans om zijn ploeg naar de halve finale te schieten, maar schoot de strafschop die was verdiend via de lat hoog over het doel van Fernando Muslera. Desondanks wil hij ook bij de volgende penalty weer achter de bal gaan staan.

/

De recordaankoop van Sunderland kent geen angst: “Ik heb nog altijd een goed gevoel over het WK en denk dat ik het goed heb gedaan voor mijn land. In mijn leven heb ik denk ik negentig procent van de strafschoppen verzilverd, maar de belangrijkste penalty ging helaas mis. Niets aan te doen, zo is het leven.”

Gyan kijkt nu niet meer terug, maar vooral vooruit: “Ik ben blij dat ik nu in Engeland mag spelen, want voor mij is dit de sterkste competitie van de wereld. Het is een droom om hier te zijn en ik kan niet wachten op mijn debuut. In Afrika volgt iedereen de Premier League en ik deed dat ook al als kleine jongen. Ik weet er dan ook alles van af.”

Bezig met laden …