voetbalzone

Haaland geeft jonge Man United-fan die om foto vraagt grappend advies

Jordi Tomasowa22 jun 2023, 10:14
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2023, 10:14
Advertentie

Social media vormen anno 2023 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Erling Braut Haaland kende een debuutseizoen bij Manchester City om niet snel te vergeten. Hij was maar liefst 52 keer trefzeker in 53 officiële duels en won met the Citizens de treble. Haalands excentrieke persoonlijkheid buiten het veld maakt hem ook geliefd bij de City-fans en voetbalsupporters in het algemeen. Tijdens de afgelopen interlandperiode met Noorwegen ging Haaland op de foto met een jonge Manchester United-fan, die grappend een advies van de spits kreeg te horen.

In een video van TV2 Sport wordt Haaland benaderd door een jonge fan in een United-shirt die om een foto vraagt. De Noorse doelpuntenmachine gaat er zonder na te denken mee akkoord, maar zodra de foto is genomen, bedekt Haaland het logo van the Red Devils en zegt: “Wacht, neem de foto nu. Maak nog maar een foto.” Grijnzend adviseert de sterspeler van City de jonge fan vervolgens om een nieuw shirt te kopen.

Haaland scoorde dinsdag twee keer namens Noorwegen, dat in eigen huis een eenvoudige 3-1 zege op Cyprus boekte. De Noren kwamen na twaalf minuten op voorsprong via Ola Solbakken, waarna Haaland in het tweede bedrijf met twee treffers de wedstrijd vroegtijdig in het slot gooide. Het was een cruciale zege voor Noorwegen, dat afgelopen zaterdag zijn hoop op deelname aan het EK 2024 ernstig in gevaar zag komen nadat het door twee late doelpunten tegen een 1-2 nederlaag op bezoek bij Schotland aanliep. De Scandinaviërs staan derde in groep A met een gelijk aantal punten als Georgië.

Bezig met laden …