voetbalzone

Haan wil aan de slag bij Ierland

27 nov 2007, 11:13
Laatst bijgewerkt: 27 nov 2007, 11:13
Advertentie
Wanneer het aan Arie Haan ligt keert hij spoedig terug in de voetballerij. De Nederlandse coach aast op een baan als bondscoach van Ierland, dat zonder een oefenmeester zit sinds het ontslag van Steve Staunton na het mislopen van het EK. "Ik zou het graag willen doen", aldus Haan.

De voormalig international coachte sinds zijn afscheid als voetballer in 1984 zowel clubs als de nationale elftallen van China en Kameroen. Wegens diverse problemen met de bond nam Haan zelf afscheid van Kameroen, maar het begint weer te kriebelen bij de oefenmeester. Via zijn zaakwaarnemer Mark Mullan solliciteerde hij naar de baan in Ierland.

"Het Ierse nationale elftal heeft een aantal geweldige spelers, zoals Robbie Keane en Stephen Ireland", wist Haan. "Ze willen voor iedere meter vechten en dat heb ik altijd al bewonderd. Het team heeft een mooie toekomst voor de boeg en ik zou graag mijn steentje willen bijdragen."

Ondanks de lovende woorden van Haan is Terry Venables nog altijd de belangrijkste kandidaat om Staunton op te volgen. De Ierse bond had eerder ook een Nederlandse coach op de shortlist staan. De FAI zou volgens geruchten graag Foppe de Haan willen zien komen. De Haan wil echter niet vertrekken uit Nederland. Haan wil dat wél.
Bezig met laden …