voetbalzone

Haan wordt om sportieve redenen op straat gezet bij zeventiende club

Erik van Dam02 mei 2012, 08:00
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2012, 08:00
Advertentie
/

Arie Haan is niet langer de trainer van Shenyang Shenbei. De nummer vijftien van de Chinese League One, de Eerste divisie van het land, heeft afscheid genomen van de Nederlander vanwege de teleurstellende resultaten. Het seizoen is al zeven speelronden oud, maar Shenyang staat voorlaatste in de competitie met slechts drie punten.

Haan was pas een paar maanden aan het werk bij de club, maar moet nu het veld ruimen. “Ik waardeer het vertrouwen dat de leiding van de club ooit in mij had”, laat de oud-voetballer optekenen aan het ANP. Volgens manager Tang Hong waren de resultaten onder Haan teleurstellend. “Drie keer gelijk en vier nederlagen is onacceptabel voor een profclub”, aldus Hong.

De 63-jarige Haan is bezig aan een rondreis langs de hele wereld. De voormalig middenvelder van Ajax, PSV en het Nederlands elftal had de laatste jaren al enkele 'vreemde eenden' onder zijn hoede. Sinds 2002 was hij actief als bondscoach van China, Kameroen en Albanië en hoofdtrainer van Persepolis (Iran), Chongqing Lifan, Tianjin Teda en Shenyang Shenbei (allen China).

Bezig met laden …