voetbalzone

‘Had De Jong dan niet even kunnen blijven staan om zo’n bal te nemen?’

Erik van Dam17 mrt 2016, 06:00
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2016, 06:00
Advertentie

PSV verliet dinsdagavond het Europese strijdtoneel, nadat het de strafschoppenreeks tege Atlético Madrid met 8-7 verloor.Willem van Hanegem gaf PSV een dag eerder geen schijn van kans in zijn column in het Algemeen Dagblad, maar moet nu toch terugkomen op die woorden. Hij geeft ruiterlijk toe dat PSV stukken beter presteerde dan hij had zien aankomen.

/

“Achteraf mag je rustig concluderen dat het verschil helemaal niet zo groot was. Jeroen Zoet was geweldiger als keeper en Atlético Madrid was minder dan normaal”, zegt de oud-voetballer nu in de ochtendkrant, die vindt dat PSV het ‘gewoon goed’ heeft gedaan en er verstandig aan deed te kiezen voor de tactische variant met vijf verdedigers.

Van Hanegem zag ook dat Luciano Narsingh uiteindelijk de schlemiel van de avond werd door de achtste strafschop van PSV tegen de lat te schieten. Hij was vlak voor tijd ingevallen voor aanvoerder Luuk de Jong, die niet meer verder kon. “Had hij dan niet even kunnen blijven staan om zo’n bal te nemen?”, vraagt Van Hanegem zich evenwel af.

Bezig met laden …