voetbalzone

‘Had ik Cristiano Ronaldo maar nooit laten spelen, een week later was hij weg’

Robin Bruggeman10 nov 2016, 08:25
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2016, 08:25
Advertentie

Manchester United hield Cristiano Ronaldo in 2003 al enige tijd in de gaten, maar na een oefenwedstrijd tussen the Red Devils en Sporting Portugal was het voor Sir Alex Ferguson duidelijk dat de Portugees naar Old Trafford moest komen. Hij beroofde toenmalig Sporting-coach Fernando Santos daarmee wel van een enorm talent.

/

“Ik was de trainer toen Sporting tegen United speelde. Ik stelde Cristiano Ronaldo op en later wenste ik dat ik dat niet gedaan had”, blikt de huidige bondscoach van het Portugese elftal terug tegenover de Daily Mail. “Een week na die wedstrijd vertrok Ricardo Quaresma naar Barcelona en twee dagen later zat Ronaldo in het vliegtuig naar Manchester. Toen had ik me nooit voor kunnen stellen dat die twee dertien jaar later Europees kampioen zouden worden met het nationale elftal.”

United betaalde de Portugese topclub 17,5 miljoen euro voor Ronaldo, die zes jaar later met een flinke winst werd doorverkocht. Real Madrid legde uiteindelijk 94 miljoen euro neer voor de sterspeler.

Bezig met laden …