voetbalzone

Hadouir: 'Hij was een soort dictator, we liepen elke dag een bosloop'

Daniel Cabot Kerkdijk26 apr 2012, 20:00
Laatst bijgewerkt: 26 apr 2012, 20:00
Advertentie

Anouar Hadouir vecht met Alemannia Aachen tegen degradatie uit de 2. Bundesliga. De 29-jarige middenvelder is onder de derde hoofdtrainer dit lopende seizoen, Ralf Aussem, eindelijk basisspeler bij de hekkensluiter. Zondag wacht het cruciale duel tegen Karlsruher SC. Puntverlies betekent definitief degradatie. En dat zou een ramp zijn.

/

“Zodra we degraderen vallen alle contracten hier weg”, legt Hadouir in gesprek met Voetbalzone uit. “Niet alleen van spelers, maar ook van alle mensen die hier werken. Dat betekent dat Aachen helemaal opnieuw moet beginnen dan. Een ramp, zeker voor de mensen die hier werken. Ik merk wel lichtelijk paniek bij de werknemers, zie de angst in hun ogen. Dat is heel erg moeilijk om te zien.”

Onder de huidige oefenmeester is Hadouir basisspeler. De vorige eindverantwoordelijke, Friedheim Funkel, deed geen beroep op hem. Een moeilijke periode voor de spelmaker, die in de winterstop nog tevergeefs had aangegeven weg te willen bij de club waar ook Boy Waterman en Bas Sibum onder contract staan. “Funkel was een soort dictator. We speelden onder hem ook louter geluksvoetbal en liepen elke dag een bosloop. Gekkenwerk. Het leek wel alsof hij mij als persoon niet mocht. Hij keek me niet eens aan, ik leek wel onzichtbaar voor hem. Uit dat soort dingen blijkt wel dat de trainer het mij niet gunde. Gelukkig werd hij ook ontslagen en sindsdien speel ik alles. Heel frappant.”

Lees het volledige verhaal met Anouar Hadouir vrijdag op Voetbalzone.

Bezig met laden …