voetbalzone

‘Hakim kan mij raken en ik hem, denk ik: hij is mijn broertje geworden’

Erik van Dam15 jan 2016, 22:09
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2016, 22:09
Advertentie

Mocht Hakim Ziyech deze transferperiode weggaan bij FC Twente, dan zal Jerson Cabral hem zeker gaan missen. Niet alleen omdat Ziyech in sportief opzicht belangrijk is voor de club, getuige zijn elf doelpunten in achttien competitieduels, maar ook omdat Cabral het erg goed met de aanvallende middenvelder kan vinden. De verstandhouding tussen de twee is uitstekend.

voetbalzone

Cabral genoot van de manier waarop Ziyech vrijdagavond speelde in de streekderby tegen Heracles Almelo, die mede door een goal van Ziyech in 4-0 eindigde. “Wat er buiten de lijnen ook speelt, in het veld verzaakt Hakim niet. Sommige mensen hoef je niet lang te kennen om er een klik mee te voelen, met Hakim heb ik dat”, zegt Cabral trots tegen TC Tubantia. Hij praat veel met zijn teamgenoot.

“Hij kan mij raken en ik hem, denk ik. Hij is mijn broertje geworden, zo zie ik dat”, aldus Cabral. Hij zegt te hopen dat Ziyech, die de aanvoerdersband moest inleveren na een erg kritisch interview in de Volkskrant, behouden blijft voor de club. “Maar ik snap het ook als hij een stap hogerop wil. Hij laat vandaag nog maar eens zien hoe belangrijk hij is.”

Bezig met laden …