voetbalzone

Hakim Ziyech zet definitief punt achter zijn interlandloopbaan

Jeroen van Poppel08 feb 2022, 16:19
Laatst bijgewerkt: 08 feb 2022, 16:19
Advertentie

Hakim Ziyech wil definitief niet meer uitkomen voor het Marokkaanse nationale elftal, zo geeft de 28-jarige aanvallende middenvelder van Chelsea te kennen. Ziyech kwam vanwege een conflict met bondscoach Vahid Halilhodzic voor het laatst op 12 juni 2021 in actie voor zijn land. Hij miste ook de Afrika Cup die onlangs gehouden werd. "Ik keer niet terug bij het nationale team, dat is mijn definitieve beslissing", aldus Ziyech tegenover ADSportsTV.

"Het is voor mij duidelijk hoe zaken daar gaan", vervolgt Ziyech. "Ik focus me op wat ik doe en dat is nu mijn club. Ik vind het natuurlijk jammer, wie niet? Maar het is zijn beslissing en die moet ik respecteren. Maar als al het liegen erbij komt, is het voor mij duidelijk. Zoals ik al zei: ik keer niet terug bij het nationale team." In totaal staat Ziyech op veertig optredens in het Marokkaanse elftal, waarin hij vijftien keer scoorde.

Halilhodzic zei onlangs al niet te overwegen om Ziyech terug te halen. De bondscoach van Marokko ziet de voormalig Ajacied als 'onruststoker'. “Het gedrag van Ziyech past niet bij de selectie. Hij wil niet trainen, wil niet spelen. Hij neemt het niet serieus. Ik ga hem niet smeken om terug te komen. Ik zal nooit iemand smeken om bij het team te komen. Als je de groep ontwricht, zal ik je niet selecteren. Ook al ben je Messi. Ik kan altijd iemand vergeven. Eén keer, twee keer, maar geen drie keer."

Ziyech debuteerde in 2015 voor Marokko in een oefeninterland met Ivoorkust (0-1 verlies). De aanvallende middenvelder was met het Noord-Afrikaanse land actief op het WK 2018, waar hij alle drie de groepsduels in de basis begon. Marokko haalde daarin slechts één punt en was dus meteen uitgeschakeld. Een jaar later was Ziyech met Marokko actief op de Afrika Cup van 2019. Als basisspeler won hij met zijn land de drie groepswedstrijden, maar in de achtste finale tegen Benin ging het verrassend mis na strafschoppen. Na het toernooi werd Halilhodzic aangesteld als nieuwe bondscoach. Onder hem kwam Ziyech nog negen keer in actie, het laatst op 12 juni 2021 in een oefeninterland tegen Burkina Faso (1-0 winst).

Bezig met laden …