voetbalzone

Hakola: 'Hopelijk kunnen we tegen Nederlands elftal de nul houden'

Daniel Cabot Kerkdijk31 aug 2010, 10:40
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2010, 10:40
Advertentie

Juha Hakola had zich verheugd op de komende interlandperiode. De aanvaller van Willem II maakte deel uit van de Finse selectie voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Moldavië en Nederland. Helaas gooide een blessure roet in het eten. Hakola viel vrijdag tegen FC Groningen (0-3) geblesseerd uit en onderzoek in het ziekenhuis wees maandag uit dat hij een scheurtje in zijn hamstring heeft.

“Het valt me nog mee”, vertelt de 22-jarige Fin dinsdag desgevraagd aan SEG. “Ik ben er vier tot zes weken uit, terwijl Ik vreesde dat ik misschien wel langer uit de roulatie zou zijn.” Hakola moest tegen Groningen nog voor rust de strijd staken. “Ik maakte een sliding en voelde pijn aan mijn hamstring. Ik probeerde nog even door te gaan, maar het ging helaas niet meer.”

Hakola stapte deze zomer over van Heracles Almelo naar Tilburg. Qua resultaten zit het hem met de Tricolores niet mee: nul punten uit vier duels. “De resultaten zijn niet goed, we hebben punten nodig. In sommige wedstrijden gaat het om details, voor hetzelfde geld hadden we al wel punten gehad. We moeten nog groeien, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed komt.”

Zijn spel in Tilburg leverde Hakola in ieder geval wel een uitnodiging voor het nationale team op. Finland speelt op 7 september in Rotterdam tegen het Nederlands Elftal en daar had hij uiteraard graag bij willen zijn. “Dat is heel jammer, maar dat is voetbal. Ik moet hard werken om zo snel mogelijk weer op het veld staan.”

Hakola heeft goede hoop op een goed resultaat voor de Finnen. “Finland kan goed verdedigen en hopelijk kunnen we tegen Nederland de nul houden. Misschien kunnen we dan zelfs in de counter toeslaan. We hebben individueel goede spelers, maar geen wereldtoppers. In deze kwalificatiegroep hebben we echter zeker kans om te verrassen.”

Bezig met laden …