voetbalzone

Halilhodzic vervolgt trainersloopbaan bij Dinamo Zagreb

Erik van Dam16 aug 2010, 19:25
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2010, 19:25
Advertentie

Vahid Halilhodzic heeft een nieuwe club gevonden. De 57-jarige Bosniër, die na de teleurstellend verlopen Afrika Cup van zijn taken werd ontheven bij Ivoorkust, gaat aan de slag bij Dinamo Zagreb. Halilhodzic moet dit seizoen voor de zesde keer op rij de landstitel naar de Kroatische hoofdstad brengen, nadat Velimir Zajec een week geleden werd ontslagen.

Dinamo Zagreb bevestigt de aanstelling van Halilhodzic op de officiële clubwebsite. De Bosnische oefenmeester werkte eerder al als clubtrainer bij onder meer Lille, Stade Rennes, Paris Saint-Germain en Trabzonspor. Sinds 2008 had hij het Ivoriaanse nationale team onder zijn hoede, maar de Afrikanen gaven hem zijn congé nadat Les Éléphants matig presteerden tijdens de Afrika Cup. Sven-Göran Eriksson mocht het land vervolgens leiden tijdens het WK 2010.

“Ik ben blij om nu bij Dinamo te zijn”, stelt Halilhodzic in een reactie op de clubwebsite. Hij heeft een contract getekend voor twee seizoenen. “Het belangrijkste is om het team te kwalificeren voor de volgende editie van de Champions League.” Dinamo ging eerder deze maand onderuit na een tweeluik met Sheriff uit Moldavië, in de derde voorronde voor het Europese toernooi. Nu moet ten koste van Györ ETO uit Hongarije de groepsfase van de Europa League worden bereikt.

Bezig met laden …