Haller drijft transfersom op bij bekerzege FC Utrecht

Erik van Dam16 dec 2015, 19:16
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2015, 19:16

FC Utrecht heeft zich woensdagavond bij de kwartfinalisten in de strijd om de KNVB Beker geschaard. Het team van Erik ten Hag, dat afgelopen weekend thuis wist te winnen van Ajax, speelde een prima wedstrijd bij Achilles’29 en won met 0-5. Sébastien Haller blonk uit met een hattrick, in mogelijk één van zijn laatste wedstrijden voor FC Utrecht. Hij wordt gevolgd door Engelse clubs en FC Utrecht staat open voor zijn vertrek.

Dinsdag liet NEC zich verrassen tegen HHC Hardenberg, maar FC Utrecht trapte niet in die val. Al na vijf minuten nam Haller zijn eerste van de avond en zijn elfde van dit seizoen voor zijn rekening. De Franse spits kopte raak na een corner van Yassin Ayoub en zorgde zo al snel voor de voorsprong. Nacer Barazite maakte vervolgens vlot de 0-2 met een hakje, na voorbereidend werk van Kristoffer Peterson. Achilles’29 had toen nog dik tachtig minuten om de zaken om te draaien, maar deed dat niet.

De club uit Groesbeek kwam na rust niet goed uit de kleedkamer en binnen vier minuten was de achterstand dubbel zo erg. In de tweede minuut van de tweede helft schoof Haller namelijk zijn tweede van de avond tegen de touwen en dat deed hij zonder al te veel gehinderd te worden. De dadendrang van de Fransman, die in de belangstelling staat van Sunderland en Norwich City, was daarmee nog niet over. Haller zorgde namelijk in minuut 49 alweer voor de vierde van FC Utrecht: een intikker op aangeven van Peterson.

Met de trefzekerheid van Haller was het vervolgens voorbij: Ten Hag zette Ruud Boymans er in zijn plaats bij en de spits maakte zo zijn eerste minuten sinds 7 december 2014, een mooi moment. Samen met Haller verdween ook Barazite van het veld en voor hem kwam Patrick Joosten erin. De man die in de zomer overkwam van NEC ging vlot daarna alleen af op de Achilles-keeper: hij maakte op aangeven van Andreas Ludwig zijn eerste doelpunt en tilde de score naar 0-5.