Haller maakt met twee goals verschil voor FC Utrecht

Gijs Freriks18 mrt 2016, 20:51
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2016, 20:51

FC Utrecht blijft in de 28e speelronde van de Eredivisie sowieso op de vijfde plaats staan, want de voorsprong op Heracles Almelo bedraagt na vrijdagavond vier punten. De Domstedelingen wonnen in de eigen Galgenwaard met 2-1 van Excelsior en Sébastien Haller kroonde zich met twee doelpunten tot de man van de wedstrijd.

/

De Fransman maakte alweer doelpunt nummer vijftien en zestien in de Eredivisie en de eerste treffer ontstond na een handsbal van Jurgen Mattheij. Haller mocht vervolgens aanleggen vanaf elf meter en stuurde Tom Muyters de andere hoek in: 1-1. Op slag van rust maakte Haller er ook nog 2-1 van: Sander Fischer kopte de bal na een voorzet van Mark van der Maarel omhoog en keeper Muyters leek het leer simpel te kunnen vangen. Hij greep echter mis en daardoor kon Haller raak koppen. Met die voorsprong ging Utrecht dus ook de kleedkamer in.

De rood-witten van trainer Erik ten Hag waren ook al heel behoorlijk aan het duel begonnen, maar kregen na vijf minuten een treffer om de oren. Een afgeslagen vrije trap viel voor de voeten van Rick Kruys en zijn schot verdween uiteindelijk via Ramon Leeuwin het doel. Excelsior maakte het Utrecht vervolgens erg lastig en kreeg via onder anderen Stanley Elbers een goede kans. Na de 2-1 van Haller had het bij vlagen brutaal spelende Excelsior ook weer toe kunnen slaan, maar linkerverdediger Bas Kuipers schoot na een combinatie voorlangs.

/

De tweede helft was minder spectaculair dan de eerste en na negen minuten kon er pas een eerste mogelijkheid worden genoteerd: Elbers nam de bal in één keer op de slof, maar schoot ruim naast. Het tempo lag beduidend lager, maar na een uur had Utrecht plots op 3-1 kunnen komen, ware het niet dat Haller de bal na een voorzet van Nacer Barazite onvoldoende richting mee kon geven. In de laatste twintig minuten werd Utrecht gevaarlijker en was het wachten op de 3-1, maar met name Haller faalde in de afronding. Door zijn twee eerdere goals groeide hij desondanks uit tot de matchwinner.