voetbalzone

Haller neemt in stijl afscheid: ‘Ik wilde het nog mooier maken’

Demen Bulbul28 mei 2017, 17:25
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2017, 17:25
Advertentie

FC Utrecht wist zondagmiddag op spectaculaire wijze een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League te bemachtigen. De Domstedelingen legden AZ in de reguliere speeltijd met 3-0 over de knie en trokken in strafschoppenserie die uiteindelijk volgde aan het langste eind. Sébastien Haller had Utrecht al eerder in veilige haven kunnen brengen, maar hij miste in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een strafschop.

De Fransman mocht in de absolute slotfase van de tweede helft aanleggen vanaf elf meter, maar zag zijn penalty uiteindelijk gekeerd worden door Tim Krul. "Ik wilde het nog mooier maken", lacht de Fransman na afloop voor de camera van FOX Sports. Utrecht wist zich na strafschoppen uiteindelijk toch nog te ontdoen van AZ, dat sinds de 67e minuut met een man minder speelde na een rode kaart van Derrick Luckassen.

"Dit is een prachtig resultaat", vervolgt Haller, die volgend seizoen in de Bundesliga actief zal zijn voor Eintracht Frankfurt. "Ik kan altijd bouwen op het team. Niet alleen vandaag, het hele seizoen al. Het team is echt geweldig. Ik zal iedereen gaan missen. Er waren heel veel mensen. Ze zullen me gaan missen, maar zo is het leven. Ik ben blij voor iedereen. Dit is wat we wilden en ik denk dat we het ook verdiend hebben."

Bezig met laden …