voetbalzone

'Haller wil in Nederland blijven en hoopt op Ajax'

Bart Kruyt22 mrt 2016, 14:40
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2016, 14:40
Advertentie

Als Sébastien Haller het voor het zeggen heeft, speelt hij volgend seizoen voor Ajax. De Amsterdammers hebben belangstelling voor de spits van FC Utrecht, die echter ook in de belangstelling staat van heel wat clubs uit het buitenland. Haller heeft echter een voorkeur voor een transfer naar Ajax, zo weet Voetbal International dinsdagmiddag te melden.

/

Afgelopen weekend werd al duidelijk dat zaakwaarnemer Loïc Gustan reeds heeft gesproken met directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax. Het ging in dit onderhoud niet over bedragen, maar enkel over ‘voetbalinhoudelijke zaken’. Haller heeft voor zichzelf een traject uitgestippeld en wil na dit seizoen naar een stabiele club, die ieder jaar deelneemt aan Europees voetbal.

Schalke 04, Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen zouden zich ook bij Gustan hebben gemeld, terwijl er in januari nog sprake was van interesse van Norwich City, CSKA Moskou en clubs uit China. Daar heeft Haller echter geen trek in: hij heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Ajax, waar hij de concurrentie zou moeten aangaan met Arek Milik. De Pool is momenteel de enige echte spits in de selectie van de koploper van de Eredivisie.

/

De clubleiding van FC Utrecht is via Gustan inmiddels op de hoogte van de interesse van Ajax. “Ik denk dat Ajax binnenkort zelf met FC Utrecht gaat praten over Sébastien. Zij weten dat hij in de zomer zal vertrekken, dat staat vast”, aldus de zaakwaarnemer. De vraag is wel of Ajax bereid is om te voldoen aan de vraagprijs voor Haller: FC Utrecht wil minimaal acht miljoen euro vangen voor de 21-jarige Fransman. Afgelopen weekend herhaalde men bij Ajax nog maar eens dat het niet van plan is om veel geld uit te geven aan de komst van nieuwe spelers.

De 21-jarige Haller speelt nu ruim een jaar bij Utrecht en is een heuse sensatie gebleken in de Eredivisie: in zijn eerste halfjaar was hij direct goed voor elf competitiedoelpunten en dit seizoen staat de teller al op zestien treffers in de Eredivisie. Afgelopen vrijdag maakte Haller er nog twee tegen Excelsior, waardoor bekerfinalist Utrecht met 2-1 wist te winnen, en vorige week was hij nog goed voor een acrobatische, geweldige treffer tegen ADO Den Haag.

Bezig met laden …