voetbalzone

Halvefinalist Azië Cup speelt nog bij Alphense Boys: ‘Dit is een bevestiging’

Peter Nusselder03 feb 2015, 11:56
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2015, 11:56
Advertentie

Tussen alle profvoetballers nam ook Osama Rashid in januari deel aan het toernooi om de Azië Cup. Met de nationale ploeg van Irak bereikte de 23-jarige middenvelder van amateurclub Alphense Boys de halve finale. Het eindresultaat was een van tevoren niet verwachte vierde plaats.

De in Rotterdam woonachtige Irakees maakte mee hoe in de kwartfinale gewonnen werd van buurland en aartsrivaal Iran. “Heel bijzonder. Heel Bagdad stond op z’n kop”, kijkt Rashid terug met RTV Rijnmond. “Mijn basisplaats in de halve finale tegen Zuid-Korea, ook al wonnen we niet, was mijn hoogtepunt van het toernooi. We verloren door persoonlijke fouten. Zonde, want we hadden gehoopt op een stunt.”

In de strijd om de derde plaats ging Irak vervolgens ook ten onder tegen de Verenigde Arabische Emiraten, maar dat nam niet weg dat het voor Rashid een geweldige ervaring was. De speler van Alphense Boys hoopt dat hij de kans krijgt om zich te bewijzen bij een profclub. “Dit is voor mij een bevestiging dat ik een hoger niveau aankan.”

Bezig met laden …