Hamburger SV en koploper FSV Mainz vinden hun Waterloo in beker

Laatst bijgewerkt: 27 okt 2010, 21:02

FSV Mainz 05 is weliswaar nog geen topfavoriet voor de landstitel, maar de koploper van de Bundesliga maakt in elk geval geen kans meer op de dubbel. Op bezoek bij Alemannia Aachen vloog de succesformatie van Thomas Tuchel uit de DFB Pokal. Hamburger SV werd ook geëlimineerd. Die Rothosen, met Joris Mathijsen als enige Nederlander binnen de lijnen, verloren bij Eintracht Frankfurt.

/

Eintracht Frankfurt - Hamburger SV 5-2
De thuisploeg leidde in de rust al met 3-1, maar daar kwam ook het nodige geluk bij kijken. HSV trof in de eerste helft tweemaal het aluminium via Mladen Petric en Jonathan Pitroipa. Bij de thuisploeg was Theofanis Gekas de gevierde man. Na de 1-0 van Caio verdubbelde de Griek met het hoofd de voorsprong. Petric maakte al snel de 2-1, maar op slag van rust sloeg Gekas wederom toe.

Na ruim een uur spelen zorgde Petric met een eigen doelpunt voor meer sportief leed bij de bezoekers. Uit een vrije trap van Georgios Tzavellas werkte de aanvaller de bal ongelukkig achter Jaroslav Drobny: 4-1. Eén minuut later maakte de Kroaat opnieuw een doelpunt, aan de andere kant van het veld. Na een vrije trap van Piotr Trochowski kreeg hij veel ruimte: 4-2. De bezoekers gingen op jacht naar een derde doelpunt, maar doelman Oka Nikolov liet zich niet meer passeren. Halil Altintop maakte vanaf elf meter de 5-2, na een charge van Tomas Rincon op Gekas.

Alemannia Aachen - FSV Mainz 05 2-1
De voorsprong van de 2. Bundesliga-club in de rust was verdiend. Alemannia speelde beter en had de beste kansen. Na een voorzet van Zoltan Stieber maakte Benjamin Auer na een klein half uur spelen de 1-0. Een kwartier na rust was het weer raak voor de Zweitligist. Een corner werd niet goed weggewerkt en Marco Höger schoot met links de 2-0 binnen. Invaller Adam Szalai maakte met het hoofd de aansluitingstreffer, maar tot meer waren de Mainzer niet in staat.