voetbalzone

Hamilton haalt transfervrij PSV-talent Hasselbaink naar Schotland

Bart Kruyt24 aug 2010, 08:00
Laatst bijgewerkt: 24 aug 2010, 08:00
Advertentie

Nigel Hasselbaink zet zijn loopbaan voort in Schotland. De beloftevolle aanvaller, die deze zomer transfervrij mocht vertrekken bij PSV, heeft maandag zijn handtekening gezet onder een contract bij Hamilton Academical. De hekkensluiter van de Schotse Premier League hoopt dat Hasselbaink dinsdagavond al kan debuteren tegen Kirkcaldy.

Hamilton betwijfelt echter of de werkvergunning voor de negentienjarige aanvaller op tijd binnen zal komen. Hasselbaink speelde vorig seizoen op huurbasis voor Go Ahead Eagles en liep al stage bij Hamilton, dat op de trainingen onder de indruk raakte van de kwaliteiten van de spits. Ook deed het neefje van Jerrel Hasselbaink het goed in oefenwedstrijden.

“Nigel geeft ons meer opties in de voorhoede”, zei manager Billy Reid op de website van zijn club. “Hij is snel en heeft een goed schot in zijn benen. Ik ben blij met wat ik heb gezien van hem en hoop dat hij het goed kan doen bij ons.” Hasselbaink wist bij PSV nooit het eerste elftal te bereiken en kwam bij Go Ahead tot twee treffers in dertien duels.

Bezig met laden …