voetbalzone

Hamsik bewondert Oranje: ‘Een sterk team dat de bal goed vasthoudt’

Erik van Dam26 jun 2010, 18:40
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2010, 18:40
Advertentie

Marek Hamsik heeft zijn waardering uitgesproken voor het Nederlands elftal, aanstaande maandag de opponent in de achtste finale van het WK 2010. De Slowaakse spelmaker zegt in gesprek met de officiële FIFA-website dat hij de ploeg van Bert van Marwijk bewondert om de balvastheid en met name de gestroomlijnde aanval. “Nederland valt fantastisch aan.”

/

Slowakije schaarde zich deze week bij de laatste zestien door Italië te kloppen. “Weinig mensen hadden verwacht dat Italië als laatste zou eindigen en al zo vroeg naar huis zou gaan”, stelt Hamsik zaterdag. “Voor hen is het jammer dat ze verloren. Ik heb wel berichten uit Italië ontvangen dat men nu Slowakije steunt. Het is echt een teleurstelling voor ze, maar zo is voetbal. Wij zijn natuurlijk wél heel blij.”

Nu Nederland uit de bus is gekomen als volgende tegenstander, denkt Hamsik dat zijn land een flinke klus staat te wachten. “Nederland is aanvallend echt heel sterk. Het is een uitstekend team, dat de bal goed vasthoudt en fouten van de tegenstander direct kan afstraffen. Ze vallen fantastisch aan, we zullen ons goed moeten voorbereiden. We zullen het op het veld zien.”

Bezig met laden …