voetbalzone

Hamsik nadert Maradona: ‘Maar hij was wel van een ander niveau’

Erik van Dam05 okt 2016, 23:31
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2016, 23:31
Advertentie

Marek Hamsik is één van de oudgedienden bij Napoli en komt al sinds medio 2007 uit voor de Italiaanse club. De Slowaakse middenvelder maakte in 409 wedstrijden precies 100 doelpunten voor i Partenopei en staat daarmee op plaats vijf op de eeuwige ranglijst van topscorers. Bovenaan staat de illustere Diego Maradona, maar Hamsik zou hem binnen een jaar best eens kunnen inhalen: Pluisje eindigde namelijk met 115 goals.

/

“Records zijn er om verbroken te worden, hè?”, lacht Hamsik in gesprek met de Italiaanse pers. “Ik heb als het goed is nog een behoorlijk stuk te gaan in mijn loopbaan, dus ik kan het nog beter doen dan nu. Ik ben vereerd dat ik bij de bovenste spelers sta, samen met Diego, maar hij was wel van een heel ander niveau”, aldus de bescheiden middenvelder.

Hamsik heeft het de voorbije jaren goed gedaan met Napoli: vorig seizoen finishte de club als tweede achter Juventus en twee seizoenen ervoor werd al eens een derde plaats veroverd. “Mijn grootste sportieve droom is en blijft de Scudetto te winnen met mijn club. En uiteraard zou ik heel graag weer met Slowakije deelnemen aan zowel het WK als het EK”, aldus Hamsik.

Bezig met laden …