voetbalzone

Hamsik volgt Skrtel op als Slowaaks voetballer van het jaar

Bart Kruyt01 mrt 2010, 22:12
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2010, 22:12
Advertentie

Marek Hamsik mag zich de beste speler uit Slowakije noemen. De middenvelder van SC Napoli werd maandag op een voetbalgala in Bratislava gekroond als de beste Slowaakse speler van het afgelopen kalenderjaar. Hij volgt Martin Skrtel op, die de prijs de afgelopen twee jaar in de wacht sleepte.

/

De verdediger van Liverpool zakte naar de vierde plaats: naast Hamsik moest hij ook Bochum-aanvaller Stanislav Sestak en Legia Warschau-doelman Jan Mucha voor zich dulden. De 22-jarige Hamsik won de prijs (logischerwijs) voor de eerste keer en dankt de award aan zijn prestaties voor Napoli en Slowakije.

De middenvelder was aanvoerder van het elftal dat zich voor het eerst in de historie wist te plaatsen voor het WK. “Na de plaatsing voor het toernooi in Zuid-Afrika en de geboorte van mijn zoon is dit het derde hoogtepunt uit de laatste maanden”, zei de prijswinnaar. “Ik hoop dat er nog veel momenten mogen volgen. Natuurlijk ben ik gelukkig. Ik ben pas 22 en om deze prijs nu al te winnen, is een enorme eer.”

Bezig met laden …